Telepresence robot voor zorg op afstand. 

De BEAM telepresence zorgrobot is ontwikkeld in de USA. Het is een telepresence-systeem dat videocommunicatie naar nieuwe hoogten brengt.

Een arts of zorgverlener kan nu ter plaatse aanwezig zijn en deel nemen in real-time vergaderingen, overleg of persoonlijke gesprekken met de patiënt voeren zonder daarbij lijfelijk aanwezig te hoeven zijn. Ook in zorg-op-afstand in een thuisomgeving kunnen artsen en mantelzorg sneller en eenvoudig contact leggen op een wijze die voelt alsof je fysiek aanwezig bent.

Unieke punten:

  • Beveiligd, versleuteld netwerk
  • Incl. LCD beeldscherm & camera
  • Fraai design
  • Bewezen functionaliteit

Voordelen telepresence:

  • Vaker contact
  • Geen reistijden
  • Bespaart bezoekkosten
  • Verbeterd herstel
  • Draagt bij aan veiligheid

Hoe werkt de Beam telepresence robot ?

De Beam telemedicine robot werkt met twee groothoek camera’s, die een blikveld geven wat vergelijkbaar is met het menselijke gezichtsvermogen en met de mogelijkheid om in te zoomen op details. Dankzij de uitstekende geluidskwaliteit en hoge videokwaliteit (LCD scherm), voelt het alsof je fysiek aanwezig bent.

De echte meerwaarde ontstaat doordat de Beam op afstand is te besturen en de gebruiker daardoor in staat stelt om in de ruimte (kamer) zelf rond te rijden en kijken. Besturing is eenvoudig met onze intuïtieve interface en eenvoudige bediening middels je muis, toetsenbord of Xbox ™ controller.
Opladen gaat eenvoudig via het docking station.

awabot Beam+

telemedicine ziekenhuis (2)

Waarvoor wordt de telepresence robot gebruikt ?

De Beam wordt dagelijks gebruikt in zorgomgevingen met als doel het creëren van (frequenter) contact tussen zorgverlener, familieleden, mantelzorg en bewoner/patiënt. ziekenhuizen. Door inzet van de telepresence robot is vaker contact mogelijk zonder (extra) kosten van bijvoorbeeld reisafstand en hoge uurtarieven. Er wordt natuurlijk ook enorm bespaart op de factor tijd.

Vaker contact draagt bij aan herstel en als mantelzorg zal het gevoel van veiligheid toenemen.

Meer informatie over de Beam+ of PRO robot ?

We zijn u graag van dienst:

Vraag meer info.

Bekijk de andere robots.

Roboticare is salespartner van:

logo Suitable

BlueOceanlogo