Knuffelrobot Noes; helpt bij prikfobie en prikangst

Prikangst verminderen dankzij Noes ! Noes is een knuffelrobot voor het reduceren van angst en spanning bij kinderen tijdens hun ziekenhuisbezoek.

Bijna 65% van de kinderen tussen 2 en 13 jaar is bang voor naalden !

Iedere dag besteden zorgmedewerkers dan ook veel tijd en aandacht om hier goed mee om te gaan. Bij sommige patiënten met ernstige prikangst of naaldenangst spreekt men van een ‘prikfobie‘ en kan de ingreep zomaar 10 x zoveel tijd kosten als gebruikelijk.

I.s.m. het Wilhelmina Kinderziekenhuis is daarom een knuffelrobot ontwikkeld die kinderen helpt te ontspannen en hun angst te verminderen.

Unieke punten:

  • Grote aantrekkingskracht
  • Des-infecteerbaar
  • Draadloos opladen
  • Ademt levensecht

Voordelen Noes:

  • Brengt focus
  • Reguleert ademhaling
  • Ingreep gaat sneller & veiliger
  • Voorkomt angstfobie

knuffelrobot NOES prikangst

Wat doet Noes ?

In deze knuffelrobot zit een ingebouwd ‘technisch hart’ waarmee een rustgevende ademhaling en beweging wordt nagebootst. Dankzij diverse sensoren krijgt het kind ook via de ogen van Noes feedback op zijn gedrag.

Het kind zal snel het fysieke ritme van Noes overnemen en daardoor de ademhaling onder controle krijgen.

Hierdoor neemt de spanning enorm af en kan de medische handeling sneller, prettiger en veiliger verlopen.

prikangst knuffelrobot noes

prikangst roboticare noes

Achtergrond prikfobie.

Personen met prikangst of prikfobie ervaren een intense angst en stress wanneer ze geprikt moeten worden. Daardoor stijgt hun hartslag en bloeddruk aanzienlijk.

Na deze fase van verhoogde hartslag en bloeddruk, reageert het lichaam met een tegengestelde reactie (vasovagal reflex). Daarbij daalt de hartslag en bloeddruk snel, soms zo extreem dat de patiënt flauw valt. Mede daardoor neemt de fobie in ernst toe en ontstaat het risico dat patiënten afzien van doktershulp of ziekenhuisbezoek (patient’s delay).

Needle Phobia‘ is te voorkomen door een veilige en prettige omgeving, goede informatieverstrekking, afleiding en een gecontroleerde ademhaling. Noes levert aan al deze aspecten een belangrijke bijdrage ! 

Noes is een initiatief van:

wkz

pontes

umcu

Meer informatie over deze knuffelrobot ?

We zijn u graag van dienst:

Neem contact op voor meer info:

Bekijk de andere robots.

Deze robot is ontwikkeld door:

Logo_Roboticare RGB

Robots & assistive technology.