Sociale humanoid robots

Zeno & Milo zijn geavanceerde menselijk ogende robots.

Ze zijn ontwikkeld in de VS en kenmerken zich door hun zeer geavanceerde gezichtsuitdrukkingen. Dankzij deze technologie zijn zij uitermate geschikt voor therapieën waarbij emotie en sociale relaties centraal staan.

Er zijn speciale softwarepakketten voor inzet bij ouderen met dementie of voor kinderen met autisme.

Zeno lacht

Unieke punten:

  • Zeer expressief
  • Levensecht
  • Speciale software pakketten

Voordelen:

  • Verbetert sociaal contact
  • Verbetert concentratie
  • Intensievere therapie
  • Activeert

Waarvoor kunnen Zeno & Milo worden gebruikt ?

Dementie & Milo

Er is een continue uitdaging voor zorggevers om activiteiten te vinden om ouderen met dementie te activeren en om hun sociale en cognitieve vaardigheden te stimuleren. Voor Milo wordt gewerkt aan een speciaal software pakket voor ouderen met activiteiten zoals geheugentraining, liedjes zingen en voorlezen.

Dankzij deze inzet zal de geheugenfunctie, concentratievermogen, spraakvermogen worden bevorderd. Negatieve emoties zoals stress en verveling worden verminderd.

Autisme & Zeno

Een belangrijk voordeel van het werken met robots is dat ze stabiel en voorspelbaar zijn in hun gedrag. Zeker voor kinderen met autisme is aantoonbaar dat therapieën met inzet van robots zeer succesvol zijn. Veelal heeft deze doelgroep een bovengemiddelde interesse in technologie, waardoor ze zeer betrokken zullen zijn.

Nu te koop!

Roboticare biedt de Zeno of Milo robot aan voor € 6.500,- (exclusief BTW).
U ontvangt daarvoor een complete set (Engelstalige uitvoering) bestaande uit 1 robot (R25), 1 oplaadstation (220V/12V), controllersoftware (excl. modules) en een gebruiksaanwijzing.

Specificaties:

Zeno/Milo is ca. 56cm hoog. Hij kan praten, lopen, draaien met het hoofd en bewegen met de armen. En is in staat tot gezichtsuitdrukkingen. Zeno is verder voorzien van o.a. een camera, 8 microfoons, accelerometers, gyroscoop, kompas en sensoren om te reageren op de buitenwereld. Op de borst is een touch display.

De bewegingen kunnen worden geprogrammeerd in het grafische-graph-based programma RoboWorkshop, Meer geavanceerde gebruikers kunnen hun eigen software modules ontwikkelen middels Java en C ++.
Op dit moment wordt nog geen Nederlandse software geleverd.

Zeno - Milo robot

Meer informatie over Zeno of Milo ?

We zijn u graag van dienst;

Vraag meer info.

Terug naar onze homepage

Roboticare is salespartner van:

BlueOceanlogo